Skip to main content

Ring
Hem / Verksamheter / Filmstaden

Filmstaden

Hos Filmstaden SöDER får du den totala bioupplevelsen!

Nya Filmstaden ger dig en mer bio än någonsin med sju toppmoderna salonger, Sveriges första iSense med Dolby Atmos och Laserprojektion och lyxig VIP-salong för den som vill ha lite extra komfort.

iSense är den senaste immersiva biografupplevelsen i en salong optimerad för bästa bild, bästa ljud och sittkomfort. Resultatet blir en upplevelse för alla sinnen, där du placeras mitt i filmens handling och miljö.

Salongens lutning, den stora duken som täcker väggens fulla bredd, knivskarp bild och ett ljud som omsluter dig helt, ger dig som besökare en oöverträffad totalupplevelse av filmen.

Med laserprojektorer och dukens böljning anpassad till bästa möjliga reflektion erbjuder isense-salongen ljusstarka och knivskarpa bilder som når utanför duken, vilket blir ännu tydligare vid 3D-visningar.

Den realistiska känslan lyfts till ännu högre nivåer med Dolby® Atmos™. Över femtio högtalare, varav inte mindre än 8 subwoofers, och en teknik som återger ljudet utan begränsningar till kanaler. Du hör bokstavligen ljudet komma från exakta punkter i rummet och kan känna hur det färdas över ditt huvud utan skarvar mellan högtalarna. Tillsammans med ett AS2-ljudsystem och Eomac-akustik får du det mest verklighetstrogna ljud du hört i en biografsalong.

Fåtöljer med bästa komfort och en salong helt upplyst med led i väggar och tak, ger den sista touchen för ett biobesök utöver det vanliga.

Alla salonger kan visa film med High Frame Rate och Digitalt 7.1-ljud.  Flera salonger har 3D-kapacitet. Filmstaden har mycket hög tillgänglighet.  Samtliga salonger har vardera två rullstolsplatser och hörslinga med twisted pair-teknik.

Utöver detta har vi två salonger som tar biografupplevelsen ett snäpp högre.

iSense – total biografupplevelse

iSense-salongen är optimerad för bästa bild, bästa ljud och sittkomfort. Salongen har laserprojektorer, Dolby Atmos-ljud lite lyxigare fåtöljer.

VIP-salongen – för finsmakaren

För dig som njuter av biografbesöket och vill ha extra sittkomfort i lyxiga fåtöljer i en lite mer exklusiv miljö. Lite bättre utrymme för varje plats, lite skönare fåtöljer.

Läs mer här

I kiosken handlar du i lugn och ro med självplock och sedan är du välkommen in i den stora loungen för att hänga med dina bio-vänner före filmen. Den minsta duken på nya Filmstaden är dubbelt så stor som den största på den gamla, alla salonger har avancerade bild- och ljudanläggningar och alla platser har bra sikt.

Välkommen till nya Filmstaden och en helt ny bioupplevelse!

Följ oss gärna på Facebook och Instagram!

KONTANTFRITT PÅ BIOGRAFEN: Filmstaden Helsingborg är en kontantfri biograf. Biljetter köper du enkelt via filmstaden.se eller i vår app. Du kan också köpa digitala presentkort här på filmstaden.se. På biografen går det bra att betala med de vanligaste kontokorten, Filmstaden/SF Bios presentkort, Apple pay och Samsung pay.

TILLGÄNGLIGHET: Filmstaden har hög tillgänglighet i och med att samtliga salonger har vardera två rullstolsplatser, är utrustade med hörslinga med twisted pair-teknik och alla dörrar är försedda med dörröppnare.

Andra Verksamheter hos Söder